Neem contact met ons op

Bij Astra Solar staan we klaar om je te voorzien van alle informatie over onze producten, werkwijze, projecten, vacatures en meer. Bel ons voor telefonisch advies of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Adres

Risseweg 3A 
6004 RM Weert

Volg ons hier

E-mail
info@astrasolar.nl

Telefoonnummer
0883041888

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 – 17:00 uur

Zaterdag & zondag
Gesloten

Wat is je vraag?

Vrijblijvend een persoonlijke offerte op maat?

Wacht niet langer en zet de eerste stap naar een groenere en voordeligere toekomst.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen bieden talloze voordelen. Ten eerste leveren ze schone en duurzame energie, waardoor je je ecologische voetafdruk verkleint en bijdraagt aan een groenere toekomst. Bovendien kunnen zonnepanelen je energierekening aanzienlijk verlagen, omdat je zelf energie opwekt en minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Daarnaast kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen en aantrekkelijke terugleververgoedingen. Tot slot verhogen zonnepanelen de waarde van je huis en kunnen ze een positief effect hebben op uw energielabel.

Zonnepanelen maken gebruik van fotovoltaïsche cellen om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Deze cellen bestaan uit halfgeleidermaterialen, zoals silicium, die een elektrische stroom genereren wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. Wanneer de fotonen in het zonlicht de cellen raken, creëren ze een elektrisch spanningsverschil, waardoor er een stroom kan vloeien. Deze gelijkstroom wordt vervolgens omgezet in wisselstroom door een omvormer, zodat deze direct in uw huishoudelijke apparaten kan worden gebruikt of teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet.

De opbrengst van zonnepanelen wordt beïnvloed door verschillende factoren. Ten eerste speelt de locatie van de panelen een grote rol. Een ideale locatie heeft een maximale blootstelling aan zonlicht gedurende de dag, zonder belemmeringen zoals schaduw van gebouwen of bomen. Daarnaast is de hellingshoek en oriëntatie van de panelen van belang. Een optimale hoek en richting zorgen voor een betere opbrengst. Het type en de kwaliteit van de zonnepanelen, evenals de efficiëntie van de omvormer, hebben ook invloed op de opbrengst. Tot slot spelen het seizoen, de temperatuur en de hoeveelheid daglicht ook een rol in de prestaties van de panelen.

Over het algemeen hebben zonnepanelen een lange levensduur. De meeste fabrikanten bieden garanties van 20 tot 25 jaar op de prestaties van de panelen. Echter, panelen kunnen vaak langer meegaan dan de gegarandeerde periode. Onder normale omstandigheden kunnen zonnepanelen 25 tot 30 jaar of zelfs langer meegaan. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige panelen van gerenommeerde merken en deze regelmatig te laten controleren om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven functioneren.

Besparing berekenen

Offerte aanvraag

Ik heb ook interesse in een: